Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

Πως περάσαμε στη Γενική Συνέλευση του ΣΣΕΜ

Θέμα: Πως περάσαμε στη Γενική Συνέλευση του ΣΣΕΜ

Περάσαμε πολύ όμορφα στη χθεσινή Γ.Σ. του Συλλόγου μας! Όλα ήταν ωραία και τακτοποιημένα!

Γιαυτό εξάλλου ο πρόεδρος, όταν δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου θέλησαν να βάλουν ζήτημα διαδικασίας, τους είπε καθαρά ότι δεν υπάρχει διαδικασία, γιατί όλα είναι ωραία και τακτοποιημένα. Τότε αυτοί θύμωσαν και έφυγαν από τη συνέλευση και ο πρόεδρος μας είπε ότι “αυτοί είναι εχθροί του Συλλόγου”. Και είναι γνωστό ότι ο πρόεδρος έχει μεγάλη εμπειρία στην ανακάλυψη των εχθρών του συλλόγου. Πιο παλιά ανακάλυψε τρεις εχθρούς του συλλόγου γιαυτό και τους διέγραψε. Εκείνοι ήταν πιο επικίνδυνοι γιατί φρόντιζαν, για να μας μπερδέψουν μάλλον, να ψηφίζουν προτάσεις του προέδρου πριν γίνει πρόεδρος, για να φαίνεται ότι τον βοηθάνε να πετύχει τα σχέδιά του. Γιατί από τότε φαινότανε ο πρόεδρος τι θα γινόταν και δε μάσησε και τους κατάλαβε! Τώρα, όπως σας είπα, ανακάλυψε πάλι τους εχθρούς του συλλόγου.

Μετά, ο γενικός γραμματέας μας είπε ότι έκανε πολλά καλά πράγματα για το σύλλογο. Επειδή μάλιστα έκανε τόσο πολλά καλά πράγματα, φαίνεται να μην το έχει ανάγκη να υπογράφει πλέον σαν γραμματέας τις ανακοινώσεις του συλλόγου και αφήνει τον πρόεδρο να τις υπογράφει και να τις ανεβάζει μόνος του στη σελίδα του συλλόγου στο φέισμπουκ.

Ύστερα, μας είπε ο πρόεδρος ότι αυτός έκανε ακόμη πιο πολλά καλά πράγματα για το σύλλογο. Μας είπε μάλιστα ότι κατέθεσε στοιχεία, τα οποία δεν είπε από που τα βρήκε, για να μη φανερώσει και τις πηγές του και το μάθουν οι περίεργοι, και πίεσε την κυβέρνηση και τις υπηρεσίες της να εφαρμόσουν το καταστατικό του ταμείου μας. Γιατί μπορεί να το έγραψε ο κατρούγκαλος στο νόμο του, αλλά αν δεν πίεζε ο πρόεδρος, αυτό δε θα γινόταν. Ευτυχώς που υπάρχει ο πρόεδρος.
Για να μη μας στενοχωρήσει όμως, ο πρόεδρος απέφυγε να μας θυμίσει ότι αυτός και οι φίλοι του θέλανε να συνεχίσει να υπάρχει το ΕΤΑΤ για μερικά χρόνια ακόμη. Αλλά ούτε κι εμείς του το θυμίσαμε, για να μη τον στενοχωρήσουμε με τη σειρά μας.

Μετά, ο πρόεδρος άφησε να εννοηθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπαγόρευσε μια ανακοίνωση σε κάποιον που την ανέβασε σε μια σελίδα στο φέισμπουκ. Φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός και η κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ενοχλήθηκαν από την τόση πίεση του προεδρείου και ένιωσαν την ανάγκη να δηλώσουν με αυτό τον τρόπο ότι είναι κι αυτοί εδώ, για να μη τους ξεχάσει ο κόσμος. Μας είπε ακόμα ο πρόεδρος, ότι ο ένας από τους εχθρούς του συλλόγου που αποκάλυψε στην αρχή, μοίρασε την ανακοίνωση του σύριζα σε διάφορες ομάδες συναδέλφων και έδωσε να καταλάβουμε ότι αυτό αποτελεί αδιάψευστη συνωμοσία. Ευτυχώς για το ΣΥΡΙΖΑ, που δεν είναι μέλος του συλλόγου. Θα τον διέγραφε κι αυτόν!

Ύστερα ο πρόεδρος μας αποκάλυψε ξαφνικά ότι θα πάμε εκδρομή στο υπουργείο, αλλά δυστυχώς δε μπόρεσα να πάω, λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης. Ούτε μπόρεσα να ακούσω αν είπαν από το προεδρείο πόσο πολύ αγαπάνε τους δικηγόρους, στους οποίους ο σύλλογος έδωσε 65.326 ευρώ το 2017, 113.344 ευρώ το 2018 και σκοπεύει να δώσει τουλάχιστον άλλα 135.000 ευρώ το 2019. Φανταστείτε ότι για να βγάλει αυτά τα λεφτά το προεδρείο κάνει αιματηρές οικονομίες και δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις του στην ΟΣΤΟΕ και δεν καλύπτει τα έξοδα των μελών του Δ.Σ. από την επαρχία για να συμμετέχουν στη λειτουργία του!
Σε λίγο, φαίνεται ότι ο σύλλογος θα λειτουργεί αποκλειστικά από το φέισμπουκ, το σκάιπ και άλλες εφαρμογές, χωρίς να χρειάζεται να πληρώνει τόσα έξοδα για ενοίκια. Πρέπει να ομολογήσω ότι αυτό το κατάλαβα μόνος μου, γιατί δεν μας το είπε ακόμα ο πρόεδρος.

Λόγω της υποχρέωσής μου δε μπόρεσα να διαπιστώσω αν μίλησαν τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. ή αν φοβήθηκαν μήπως θεωρηθούν κι αυτοί εχθροί του συλλόγου. Άλλωστε, κι εγώ είχα έτοιμη ομιλία, αλλά όταν κατάλαβα ότι θα έλεγα εντελώς διαφορετικά πράγματα από αυτά που είπαν ο πρόεδρος, ο γραμματέας και οι φίλοι τους, αποφάσισα να μη το κάνω για να μη τους στενοχωρήσω και για να μη δώσω επιχειρήματα στους εχθρούς του συλλόγου!

Τελικά όμως, όλα ήταν ωραία και τακτοποιημένα στη συνέλευση! Γιαυτό και δεν υπήρξε καμία απολύτως διαφωνία! Πολύ καλύτερα κι από τον Ερντογάν, που το παίζει τζάμπα μάγκας!

Πεύκα, 16 Μαρτίου 2019


Υ.Γ. Θέλω να σας ομολογήσω μια κρυφή επιθυμία μου, αλλά ελπίζω να μη το μαρτυρήσετε. Όταν μεγαλώσω, θέλω να μοιάσω τον πρόεδρό μας. Αυτή είναι πλέον η φιλοδοξία μου!