Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Επιτέλους, υπάρχουν και όρια!

Δυόμιση μήνες μετά την ορκωμοσία του, θυμήθηκαν οι αθεόφοβοι ταγοί της νέας πορείας του Συλλόγου, από αφέλεια – κολακεία – υποκρισία, δεν έχει σημασία, να συγχαρούν τον άνθρωπο που έδωσε τη χαριστική βολή στο ΕΤΑΤ, αναγνωρίζοντας τον άνθρωπο και πολιτικό, που είχε το σθένος να πει “τα σύκα – σύκα και τη σκάφη – σκάφη, τον άνθρωπο που σαφέστατα δήλωσε ότι άμεσα! … χθες, πρέπει να δικαιωθούν οι συνταξιούχοι μας, τον άνθρωπο που με σαφήνεια δήλωσε την πρόθεσή του να αποκαταστήσει σε κάθε περίπτωση τις αδικίες, πολύ περισσότερο αν αναλάμβανε το αρμόδιο Υπουργείο!!!

Προφανώς δεν αντιλήφθηκαν ακόμη τι προγραμματίζουν ο αξιότιμος κος υπουργός και η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει, μεταξύ των άλλων, για τους ασφαλισμένους, τους συνταξιούχους και το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, με πρόσχημα και τις πρόσφατες αποφάσεις του ΣτΕ!

Πρόκειται βέβαια για τους ίδιους ανθρώπους που ισχυρίστηκαν, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι ο ν.3371/2005, που διέλυσε το ΤΕΑΠΕΤΕ και ο μνημονιακός ν.3863/2010, μεταξύ άλλων, επιβεβαίωσαν τα “Ειδικά Ασφαλιστικά Δικαιώματά” μας! [1] Οι οποίοι αντιλαμβάνονται το ασφαλιστικό ως ιδιωτική οικονομική συναλλαγή, που μπορεί να “ανθίσει” ως μεμονωμένη όαση, εν μέσω του ασφαλιστικού ορυμαγδού που μας επιφύλαξαν / κληροδότησαν τα μνημόνια. Φαίνεται να μην αντιλαμβάνονται άλλωστε, ή τους είναι τελείως αδιάφορος ο κοινωνικός χαρακτήρας του ασφαλιστικού, μιας και αυτό προϋποθέτει και συνεπάγεται τη διεκδίκηση της θεσμικής θωράκισης και διασφάλισης του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, μέσα από κοινούς συλλογικούς αγώνες εργαζομένων / ασφαλισμένων και συνταξιούχων!

Φυσικά και έχουν το δικαίωμα τα μέλη του προεδρείου του Δ.Σ. να εκφράζουν την όποια άποψή τους [2], αναλαμβάνοντας όμως αποκλειστικά οι ίδιοι τη σχετική ευθύνη. Είναι ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο, να επικαλούνται την οικογένειά μου, μεταξύ άλλων, επιχειρώντας να με καταστήσουν συνένοχο, στην υπογραφή τέτοιου επιπέδου ανακοινώσεων, προσβλέποντας με φθηνές κολακείες, που παρεμπιπτόντως εκθέτουν και το σωματείο μας, να αποσπάσουν κάποια ψίχουλα.

Αισθάνομαι λοιπόν την ανάγκη να διευκρινίσω ότι δεν έχω καμία απολύτως σχέση με οικογένειες συνταξιούχων της πρώην Εμπορικής Τράπεζας, που προσβλέπουν στον άνθρωπο και πολιτικό Βρούτση και το σθένος του. Οι λύσεις των προβλημάτων ποτέ δεν προέκυψαν ως αποτέλεσμα κολακείας.

Το επιβάλουν άλλωστε οι στοιχειώδεις κανόνες ευπρέπειας και αξιοπρέπειας!

Πεύκα, 6.10.2019

κ.ξ.


Σημειώσεις:

[1] “Τα Ειδικά Ασφαλιστικά Δικαιώματα είναι οι παροχές προσυνταξιοδότησης … και η συμπληρωματική παροχή …, κατοχυρωμένα από το καταστατικό του ΤΕΑΠΕΤΕ που επιβεβαιώθηκε η ισχύς τους με τον ν.3371/2005 …, με το ν.3455/2006, με το ν.3863/2010 …” (Ανακοίνωση ΚΙΣΥΕΤ 28.7.2016).
[2] Δικαίωμα βεβαίως, που οι ίδιοι δεν αναγνωρίζουν απαραίτητα σε όσους εκφράζουν διαφορετική άποψη από τη δική τους.