Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Συνεδρίαση Δ.Σ. Σ.Σ.ΕΜ. 17.6.2016

Πρώτο θέμα ημερήσιας διάταξης η “Ενημέρωση για τις ενέργειες που μπορούμε να κάνουμε σχετικά με το νόμο 4387/16”. Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. παραβρέθηκαν η κ. Γ. Φιλιπποπούλου, όπως αποφασίστηκε στο προηγούμενο Δ.Σ., με συνεργάτιδά της, οι οποίες μας ενημέρωσαν για τις δυνατότητες προσφυγής κατά των υπουργικών αποφάσεων του σχετικού νόμου και για τα προβλεπόμενα χρονικά περιθώρια.

Ακολούθησε ενημέρωση από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. για την κοινή σύσκεψη ΕΝ.Α.Σ. - Σ.Σ.ΕΜ., που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη μέρα στα γραφεία του ΕΝ.Α.Σ., παρουσία νομικών συμβούλων των δύο Συλλόγων.

Στη συνέχεια ενημέρωσα το Δ.Σ. για τη συνάντησή μου με τον Καθηγητή Δικαίου Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Α.Π.Θ. κ. Α. Στεργίου, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της 10.6.2016. Τα ζητήματα που αποφασίσαμε να προχωρήσουν άμεσα, λόγω χρονικών προθεσμιών, είναι καταρχήν τα ζητήματα που αφορούν:
  1. την προσβολή (αίτηση ακύρωσης) των υπουργικών αποφάσεων του Ν. 4387/16 και
  2. την προσφυγή στον Α.Π. ή / και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Το επόμενο θέμα αφορούσε παρατηρήσεις και βελτιώσεις σε ενημερωτική ανακοίνωση που θα στείλει ο Σ.Σ.ΕΜ. στα μέλη του, σχετικά με τη συλλογή των απαιτούμενων στοιχείων για την εκπόνηση της αναλογιστικής μελέτης. Αν και μέλος του προεδρείου, δεν είχα σχετική ενημέρωση, ενδεχομένως γιατί δε συμμετείχα στις σχετικές συναντήσεις με το επιστημονικό και τεχνικό επιτελείο που ασχολείται με τα συγκεκριμένα ζητήματα, λόγω της διαμονής μου εκτός Αθηνών.

Για μια φορά ακόμη, αν και θέμα της ημερήσιας διάταξης, δε συζητήθηκε το σχέδιο Κανονισμού Λειτουργικών Εξόδων και Δαπανών. Αναβλήθηκε για την επόμενη συνεδρίαση, που ορίστηκε για τις 22.6.2016.


Πεύκα, 24.06.2016